Raahen Satelliitti

Raahen kaupungin Satelliitti toiminta on jo vuosien ajan saanut nuorten työpajatoiminnan valtionavustusta. Toimintamuotoinamme ovat Raahessa startti-valmennus ja toiminnalliset pajat sekä Siikajoella pienen kunnan monipuolinen pajatoiminta. Meille tärkeitä arvoja ovat tavoittellisuus, yhteisöllisyys ja kehittyminen.

Kohderyhmäämme ovat omaa unelmaansa etsivät nuoret, jotka tarvitsevat yhteisöllisyyttä, apua unelmointiin, preppausta arjenhallinnan taitoihin ja toimintaa arkeensa. Jokaiselle nuorelle laaditaan valmennussuunnitelma tavoitteineen.  Valmennuksen sisällöissä olemme perusasioiden äärellä tavoitteena on usein parantaa unta, ruokailuja, lisätä arkiaktiivisuutta ja vahvistaa itsetuntoa sekä itsetuntemusta. Sidosryhmien ja nuorten antama palaute on meille todella tärkeää.

”Tavoitteet toteutu hyvin! Sosiaalisten tilanteiden pelon kanssa elävän henkilön oli helppo tulla Satelliittiin altistamaan itseään sosiaalisille tilanteille, ja arkirytmikin on lähtenyt kääntymään arempaan suuntaan.” nuoren palaute

Olemme tehneet aktiivisesti kehittämistyötä laatimalla laatukäsikirjaa. Nuoret voivat suorittaa meillä opintoja ja saada osaamistodistuksen. Toiminnassamme huomioimme kestävän kehityksen, turvallisen tilan ja kehorauhan, joihin olemme laatineet huoneentaulut.

Yhteistyö sidosryhmien kanssa on meille erityisen tärkeää. Pajanuorten ohjelmaan kuuluu mm. oppilaitosvierailuja, kulttuurielämyksiä Raahen teatterin koeyleisönä sekä monenmoista liikkumista luonnossa tai liikuntakokeiluissa.

Kuvassa on Wanhan Raahen joulukalenteri-ikkuna. Satelliitin nuorten työpajatoiminnan nuoret valmistivat kaupunkilaisten ja matkailijoiden iloksi wanhan Raahen joulukalenteriin ikkunan.

Katja Mathlin, työvalmentaja, KM, Satelliitti-toiminnan esihenkilö, katja.mathlin(at)raahe.fi