Liedon Harrastemalli

Lieto on mukana kolmatta vuotta Harrastamisen suomen mallissa. Kerhotoimintaa järjestetään Liedon jokaisella yhdeksästä koulusta. Kerhojen suunnittelun perustana on koululaisten toiveet, joita on kuultu järjestetyillä kyselyillä. Kerhojen lukumäärä on viikkotasolla ollut noin 32. Meillä käytössä olleita ja edelleen toimivia kerhoja ovat mm. sporttis, parkour, futis, luistelu & jääpeli, liikunta & palloilu, lego, kuvataide, shakki, musiikki ja lukutoukkakerhoja.

Kerhojen ohjaajina toimii ammattitaitoisia aikuisia kaupungin liikuntapalveluista ja nuorisotoimesta sekä lisäksi eri seuroista, yhdistyksistä ja yrityksistä. Liedossa kerhotoiminta on pyritty järjestämään tilojen käytettävyyden puitteissa heti koulupäivän jälkeen.

HSM alkaa olla vakiintunutta toimintaa kouluilla, joten yhteistyö eri osapuolien kanssa sujuu jo mutkattomasti ja kerhojen osallistujalistat täyttyvät mukavasti. Toiveena tulevaisuudessa olisi HSM rahoituksen jatkuvuus.

Harrastamisen suomen malli on loistava esimerkki siitä, kuinka saadaan koko suomen lapset ja nuoret liikkeelle, mahdollistamalla kaikille halukkaille ilmainen harrastus koulupäivän yhteydessä.

Pidetään HSM lippu korkealla ja jatketaan hyvällä pöhinällä eteenpäin!

Ohessa muutama kerhokyselyssä tullut vapaa palaute:

-”Mahtavaa että on mahdollista järjestää lapsille liikunnallista toimintaa ilmaiseksi ja kodin lähellä. Meidän lapsi on osallistunut jo kaksi vuotta.
Iso kiitos teille ja toivottavasti ensi lukuvuonna järjestetään kerho uudestaan”

-”Jokaiselle löytynyt mielekäs kerho. Ja ihan mahtavaa että kerhot ovat ilmaisia! Mukavia ja lapselle helppoja harrastuksia. Eivät kuormita liiaksi lasta koulupäivän päätteeksi. Toisin kuin tavoitteelliset maksulliset joukkueharrastukset jotka vaativat lapselta kohtuutonta panostusta koulutyön lisäksi. Kiitos valtavan tärkeästä työstä meidän lasten hyvinvoinnin eteen!”

-”Vanhemmillekin kiva kun lapsi voi jäädä suoraan koulusta kerhoon eikä tarvitse enää illalla erikseen kuskailla mihinkään.
Ainut pieni miinus on ollut se että osa kerhoista on päällekkäin, eikä näin ollen ole mahdollista osallistua kaikkiin mihin haluaisi.”

Teksti & kuvat: Hyvinvointiohjaaja Sari Lecklin & liikunnanohjaaja Valtteri Heikkinen